Belgische Psychotherapie Wetgeving (in vraag gesteld?)

Beste,

De Belgische wetgeving aangaande psychotherapie, blijft omstreden. Ondanks de publicatie van ‘de wet Muylle’, waar de organisaties: AIHP, BNVIP, ABP-BVP, FPH en B²TP volledig achter staan, zijn bepaalde beroepsverenigingen een actieve lobby begonnen ten aanzien van het Federaal Ministerie van Volksgezondheid, om de gepubliceerde wet, alsnog te wijzigen, voor het in voege treden van ‘de wet Muylle’ (normaal 1/09/2016).

Bovenstaande organisaties worden in deze lobby niet betrokken, zelfs eerder geweerd. Dit ondanks het feit dat de BNVIP vzw en de FPH vzw, door de FOD Economie, erkende beroepsfederaties zijn en eigenlijk in elke overleg zouden moeten kunnen participeren!

De Belgische Vereniging voor Psychotherapie heeft meteen, proactief, actie ondernomen en de Europese Associatie Psychotherapie, Nederlandse Associatie Psychotherapie en B²TP, om steun gevraagd. Zij hebben allen een formeel schrijven gericht naar resp.:

  • de Belgisch Federaal Minister van Volksgezondheid, Mevr. M. De Block
  • de Vlaams Minister van Volksgezondheid, Dhr. J. Vandeurzen,
  • Mevr. N. Muylle,
  • de Vlaamse Koepel voor Psychotherapie (inclusief elke participerende Beroepsvereniging)
  • de Waalse Koepel voor Psychotherapie,
  • en enkele (marktleidende) ziekenfondsen,

Zowel de AIHP, BNVIP, ABP-BVP, FPH en B²TP, volgend de situatie, voor u, op voet en blijven ijveren voor onze eerder ingenomen standpunten.

Zolang er vanuit het Federaal Ministerie van Volksgezondheid, Mevr. M. De Block, geen officiële berichtgeving komt (tot op heden…) blijft ‘de wet Muylle’ ongewijzigd.

Philippe Vrancken – president ABP-BVP

  1. lees hier het schrijven van de EAP (European Association for Psychotherapy)
  2. lees hier het schrijven van de NAP (Nederlandse Associatie voor Psychotherapie)
  3. lees hier het schrijven van B²TP (Beroepsvereniging Bachelor Toegepaste Psychologie)
  4. lees hier het schrijven van de ABP-BVP (Association Belge de Psychothérapie-Belgische Vereniging voor Psychotherapie)