Psychotherapeut: Red je beroep! Nu of nooit!

20161012-pv

Beste psychotherapeut,

Red je beroep! Nu of nooit!

Paul Verhaeghe schreef er destijds een boek over, maar tot onze spijt is de psychotherapie wetgeving van het kabinet De Block de aankondiging van het einde van de psychotherapie in België.

Vorige week werden 1800 CM-erkende therapeuten abrupt, via mail, wakker geschud dat hun samenwerkingsovereenkomst (en terugbetaling van kinder- en jeugdpsychotherapie) wordt beëindigd van zodra de wet De Block in uitvoering komt. Waarschijnlijk zullen ook de andere ziekenfondsen, op schandalige wijze, door de overheid worden opgelegd hun psychotherapie terugbetalingen in hun aanvullende verzekering op te schorten!

Op één week tijd, worden we m.b.t. de hulpverlening in de geestelijke gezondheidszorg, meer dan 15 jaar terug in de tijd gekatapulteerd. Nochtans wordt de strijd niet opgegeven en zien de respectievelijke psychotherapie beroepsverenigingen (Alter-Psy, ABP-BVP, FPHE, BNVIP, Plateforme GGZ,…) nog juridische mogelijkheden.

Meester Letellier heeft zich over het dossier gebogen en ziet mogelijkheden om de wet De Block, in beroep, aan te vechten op basis van broodroof en discriminatie. Echter, vóór 20/10/2016 moeten er voldoende Franstalige én Nederlandstalige klachtendossiers bij hem toekomen om onze zaak meer gewicht te kunnen geven. Mogen wij er op aandringen het formulier in bijlage in te vullen en door te mailen naar Meester Letellier: v.letellier@b49avocats.be

Alter-Psy vergoedt het grootste deel van het ereloon van de advocaat (plus minus 5000 €). Indien uw dossier door de advocaat wordt weerhouden zal een bedrag van 120 € excl. BTW worden aangerekend (o.i. een peulschil om je beroep te ‘redden’ en fiscaal aftrekbaar). Leden van de ABP-BVP krijgen hiervan 1/3 terugbetaald via hun beroepsvereniging. Het lijkt ons niet meer dan aannemelijk dat andere beroepsverenigingen ook hun verantwoordelijk-heid dienen op te nemen en dienen over te gaan tot een financiële steun voor hun leden. Bevraag hen!

AUB STEUN DEZE ACTIE – KOM NU OP VOOR JEZELF EN JE BEROEP!

Philippe Vrancken – voorzitter ABP-BVP

Hier downloadt u het formulier! Vul het in en mail het naar Meester Letellier!