RKG Antwerpen – 11/01/2018 – Zelfdoding; signalen, mythen en aanpak

Suïcide (en/of suïcidale dreigingen) van patiënten en hoe hier mee om te gaan als psychotherapeut

De Regionale KwaliteitsGroep Antwerpen, die van start ging op 10/10/2017 en nadien nogmaals samenkwam met als thema: Lego Serious Play, kende succes. In december wordt een laatste keer met Lego Serious Play gewerkt.

Deze sessies, onder leiding van Melina Gorrebeek, leverde voor de groep ook voldoende stof/items/vraagstellingen op, vanuit de klinische praktijk, om weerom enkele volgende vergaderingen te plannen. Eén van de thema’s was Suïcide (en/of suïcidale dreigingen) van patiënten en hoe hier mee om te gaan als psychotherapeut.

Afbeeldingsresultaat voor zelfdoding

Stefaan Boel, klinisch psycholoog en integratief psychotherapeut, heeft hierover recent een bijscholing gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Integratieve Psychotherapie te Amsterdam. Hij brengt op donderdagavond 11/01/2018 een voorstelling en discussie rond het thema Zelfdoding, zonder daarbij enig taboe uit de weg te gaan.

  • donderdagavond 11/01/2018 van 19.00 tot 22.00 u.
  • Hoge Dreef 96, 2980 Zoersel
  • aanwezigheid bevestigen via mailtje naar philippe@psycon.be – wie om 18.30 u. een broodje (4 €) of slaatje (7 €) wenst, gelieve dit te melden in je mail
  • deelname: 1 supervisievoucher

Deze avond wordt door het Platform Psychotherapie geaccrediteerd.