Status Psychotherapie Erkenning en Wet ‘Muylle’

Status Psychotherapie Erkenning en Wet ‘Muylle’

Op 09/11 had de Belgische Vereniging voor Psychotherapie een vergadering in het Huis van de Parlementariërs te Brussel, met één van de meerderheidspartijen. De ABP-BVP legde een aantal vragen voor om, in de Commissie Volksgezondheid (dd. 10/11), aan bod te laten komen.

Tijdens de Commissie Volksgezondheid werden ‘scherpe’ interventies gedaan door zowel de meerderheidspartijen als de oppositiepartijen, alsook de voorzitter van de Commissie.

Volgende personen/partijen hebben een ‘kritische’ interventie gedaan, ten voordele van de Prof. Bachelors en de niet-universitaire opleidingen psychotherapie (lees: de privé academies):

Geachte Mevrouw Gerkens,

Geachte Mevrouw Muylle,

Geachte Mevrouw Hufkens,

Geachte Mevrouw Fonck,

Geachte Mevrouw Jiroflee,

Geachte Mevrouw Onkelinx,

Als voorzitter van de ABP-BVP – Association Belge de Psychothérapie – Belgische Vereniging voor Psychotherapie www.abp-bvp.be en als vice-president van de EAP – European Associaton for Psychotherapy www.europsyche.org , sta ik er op, u te danken voor uw interventies, heden (10/11/2015), in de Commissie Volksgezondheid.

Aangezien zowel de ABP-BVP als de EAP, dezelfde mening zijn toegedaan als mocht blijken uit uw interventies, zijn wij oprecht verheugd. Mogen wij u dan ook vriendelijk verzoeken om ons op de hoogte te willen houden van een volgende zitting van de Commissie Volksgezondheid.

De ABP-BVP zal ook niet nalaten opnieuw een afspraak aan te vragen bij het Kabinet Volksgezondheid, in de hoop, eindelijk, onze visie te kunnen verduidelijken.

Men heeft ons immers steeds geweigerd…

Geachte Dames, met oprechte dank en groeten,

Philippe Vrancken