‘Sterker worden waar het pijn doet’ – Ybe Casteleyn

De AIHP zet graag initiatieven en creaties van afgestudeerden in de kijker. Deze keer een nieuw boek van Ybe Casteleyn.

Van zodra het boek uitkomt, kunt u het ook bestellen via de Shop van de AIHP website.


Beste psychotherapeut, coach, hulpverlener, student,

Ooit iets gelezen dat blijft nazinderen? Iets dat je aan het denken zet? ‘Sterker worden waar het pijn doet’ is zo een boek. Auteur Ybe Casteleyn is integratief psychotherapeut, afgestudeerd aan de AIHP en heeft meer dan 10 jaar ervaring. Ze is gespecialiseerd in het helen van trauma.

In ‘Sterker worden waar het pijn doet’ nodigt Ybe de lezer uit om zelf te gaan ‘voelen’ aan de hand van acht therapie-trajecten en bijhorende oefeningen. Daarnaast krijgt de lezer theoretische duiding over trauma om de eigen pijn te begrijpen en aan veerkracht te winnen. Deel drie, ‘genezen van trauma’ heeft Ybe overigens volledig aan de lezer gewijd: hoe herken je trauma bij jezelf en wat kun je eraan doen? Sfeerblazer Jill Marchant schreef gedichten en koos treffende songteksten uit. Illustratrice Schnups, verhelderde de thematiek met tekeningen.

Het boek focust op:

  • de impact van trauma (deel 1)
  • de mechanismen van trauma (deel 2)
  • het genezen van trauma (deel 3)

Bekijk hier de inhoudstabel. Of ben je eerder benieuwd naar hoe het boek ontstaan is?

Woordje van de boekmakers zelf: Wij zijn… een boek. Wij zijn een auteur, een illustratrice en een sfeerblazer. Samen maakten we ‘Sterker worden waar het pijn doet’.

Zonet hebben wij een zeer grote stap gezet: via een crowdfundingcampagne willen wij ons boek de wereld in krijgen. Op growfunding.be/bxl/sterker-nl kan je jouw exemplaar van ‘Sterker worden waar het pijn doet’ bestellen. Je steunt ons ook met een ‘share’, een ‘like’ of een klein bedrag. Kijk gauw welke fijne tegenprestaties wij hebben voorbereid om je te bedanken voor je steun, bijvoorbeeld een workshop trauma of een supervisiedag met Ybe.

#durftevoelen en supporter mee via onze crowdfundingcampagne!